Tuesday, March 29, 2011

Cara Mudah Download Video Dari Youtube

Nak Download Video Dari Youtube ni banyak caranya tapi yang selalu orang buat ialah melalui copy paste url video youtube yang nak di download kan ke website lain pastu tekan download..Leceh gak tuh


Tapi ada cara yang lebih mudah iaitu dengan menggunakan Add-ons Easy Youtube Video Downloader untuk browser Mozilla Firefox..Add-ons ni percuma jer.Caranyer sangat mudah senang jer kalu korang memang dah pakai browser ni..Tapi kalu belum search jer Firefox software kat google pastu install..saye memang suka guna cara ni sebab menjimatkan masa,klik jer butang download kat website youtube terus masuk hard disk..Pilih jer video maner yang korang suker..


Add-ons ni juga membolehkan kita memilih format video yang kita nak download contohnye mp3,mp4 atau flv dan sebagainyer..jadi lepas download xyah la susah susah nak convert lagi kan..Ok kalu korang nak cuba boleh ikut step kat bawah ni:

  1. Pastikan korang guna Mozilla Firefox 
  2. Buka Firefox pastu kat Menu > Tools > Add-ons > Get Add-Ons > Search = Easy Youtube Video Downloader (atau gi kat link ni Easy Youtube Video Downloader > klik Add to Firefox > Restart Browser
  3. Lepas restart boleh terus ker Youtube buka jer video aper yang korang nak..korang akan nampak button download yang sebelum ni x ada..
  4. So apa lagi Seraaaaang..haha

Selamat mencuba kalu rase info ni berguna jangan lupe share ngan kawan2 yer..Peace
 

1 comments:

Wah... Serius best... Thanks for the info... Dah bertahun-tahun guna mozilla pun masih tak tahu pula ada feature best mcm ni... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share Kalau Suka

Facebook Twitter