Wednesday, March 23, 2011

Memperingati World Water Day 2011

Saper kat sini belum mandi?kalau takder air camner nak mandikan?alamatnyer terjun sungai la tu pun kalau rumah dekat ngan sungai..Pada tarikh 22 Mac kalu korang nak tahu sebenarnya adalah Hari Air Sedunia ataupun World Water Day sempena mengingati kepentingan air dalam kehidupan manusia sejagat(tapi bagi saya tiap2 ari pun saya ingat air sebab ia memang keperluan asas dalam kehidupan kan)

Sebab air juga kita boleh menjalani kehidupan dan sebab air juga kita boleh binasa..Tapi yang penting sekali Ingat Allah S.W.T kerana Dialah yang mencipta Air..

p/s: Pesanan masyarakat dan juga diri sendiri,Jangan buat pencemaran alam sekitar terutamanya pencemaran air dan satu lagi jangan dok membazir air jer..kalu buat jugak pi pindah kat planet pluto keh3

www.worldwaterday.org

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share Kalau Suka

Facebook Twitter